Search

15 sites για τις πανελλήνιεςΟι πανελλήνιες είναι εξετάσεις που απαιτούν από εμάς απαιτητική δουλειά και επαρκή προετοιμασία για να φέρουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Δεν αρκεί συνεπώς η τυπική ενημέρωση από το σχολείο ή το φροντιστήριο, αλλά θα πρέπει και μόνοι μας να ενδιαφερθούμε και να ενημερωνόμαστε για εξελίξεις που αφορούν στις εξετάσεις μας, την ύλη αλλά και πρόσθετο υλικό που θα μας βοηθήσει στην εξάσκηση ή την καλύτερη εμπέδωση της ύλης μας. Ακόμη όμως και αν πρόκειται για περισσότερες δυνατότητες που η διαδικτυακή εκπαίδευση μπορεί να μας παράσχει, τότε αυτός ο οδηγός συντάχθηκε για να βοηθήσει. Ακόμη και αν δεν τα χρειαστούμε άμεσα, τα sites αυτά μπορούν να μας παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες και tips που ίσως αγνοούσαμε.


Ενημέρωση

Στην ομάδα αυτή οργανώσαμε τα sites που αποβλέπουν πρωτίστως, αν και όχι μόνο, να μας ενημερώσουν για οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο της εκπαίδευσης: ημερομηνίες εξετάσεων, προθεσμίες διαδικασιών, υποβολή δικαιολογητικών, αποτελέσματα κτλ. Η σωστή ενημέρωση και κυρίως η έγκαιρη ενημέρωση είναι το κλειδί για την ευόδωση της προσπάθειας και του κόπου μας.


1. Υπουργείο Παιδείας

Πρόκειται για τον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας, τον καθ’ αυτώ φορέα των εξετάσεών μας. Η συχνή επίσκεψη του ιστοτόπου μας εξυπηρετεί όχι μόνο ως προς την ταχύτητα (όλες οι ενημερώσεις δημοσιεύονται πρώτα εκεί και αναπαράγονται στα συναφή sites), αλλά και στην εγκυρότητα, αφού εκφράζουν τις αποφάσεις του υπουργείου με όλους τους απαραίτητους συνδέσμους (links). Εδώ επίσης αναρτώνται τα θέματα καθώς και οι απαντήσεις των πανελληνίων οπότε μπορεί να αξιοποιηθεί και σε μία από τις επόμενες κατηγορίες μας Ύλη/Θέματα).


2. alfavita

Από τα πιο γνωστά ενημερωτικά sites του χώρου εδώ και χρόνια. Ενημερώνεται τακτικά και αφορά προφανώς όχι μόνο τις πανελλήνιες αλλά ενημερώνει σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Χρήσιμο είναι επίσης και το εργαλείο υπολογισμού μορίων που προσφέρεται όχι μόνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλά και για να προσομοιώσουμε σενάρια ενδεχόμενων βαθμολογιών. Δοκιμάστε το!


3. eduadvisor

Αποτελεί οδηγό όχι μόνο για την ενημέρωση των υποψηφίων αλλά και συνολικά για τις σπουδές. Περιλαμβάνει λίστες για ιδιωτικά σχολεία, κολλέγια και μεταπτυχιακά. Ενδιαφέρουσα κατηγορία θα πρέπει να θεωρηθεί και αυτή των video, όπου προσφέρονται άμεσα κι εύληπτα, οδηγίες για τη διατροφή, την ψυχολογία και τη σωματική υγεία των υποψηφίων.


Σχολικά βιβλία

Σχολικά βιβλία μπορούμε να βρούμε σε διάφορους ιστότοπους, συνήθως με τη μορφή συνδέσμων. Τα περισσότερα, ωστόσο, παραπέμπουν στο επίσημο site του υπουργείου. Το ίδιο ισχύει και στη δική μας περίπτωση, γι’ αυτό δείτε τα άρθρα που αφορούν στην ύλη για το κάθε επιστημονικό πεδίο. Επίσης υλικό τους, υπό μορφή παρουσιάσεων μπορείτε να βρείτε σε ιστοτόπους όπως το scribd, slideshare και issuu.


4. Φωτόδεντρο ebooks

Παράλληλα με τα βιβλία μας, που τα έχουμε συνηθίσει σε έντυπη μορφή, μεγάλη χρησιμότητα, με όρους μελέτης, μπορεί να έχει και η ηλεκτρονική μορφή τους σε pdf. Μπορούμε να τα διαβάσουμε ιδανικά σε tablet ή κινητό, αλλά αν μας βολεύει και σε pc. Παρότι επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι τα βιβλία των εξετάσεων, μπορούμε να βρούμε τα σχολικά βιβλία όλων των τάξεων. Τα βιβλία προσφέρονται και σε μορφή html (σε μορφή ιστοσελίδας) για άμεση πρόσβαση, χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσουμε το αρχείο.


Ύλη/θέματα

Η σωστή προετοιμασία ξεκινά από την ξεκάθαρη επισκόπηση της ύλης για το κάθε μάθημα και την απαραίτητη εξάσκηση που προσφέρουν τα διαγωνίσματα. Όσο τείνουμε προς τις εξετάσεις θα πρέπει να επιλέγουμε διαδικασίες εξεταστικές που προσομοιώνουν το τρίωρο των πανελληνίων. Αυτό σημαίνει ότι μικρότερη διάρκεια εξέτασης (π.χ. ωριαίο διαγώνισμα), διαλείμματα κατά την εξέταση ή και “κλεφτές ματιές στο βιβλίο”, μας απομακρύνουν από το στόχο μας. Βασική επιδίωξη θα πρέπει να είναι η ικανότητά μας ν απόσχουμε από το βιβλίο, τις σημειώσεις και να γράψουμε μόνοι μας.


5. Ο.Ε.Φ.Ε.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας αποτελεί επίσημο όργανο των ελληνικών φροντιστηρίων. Οργανώνει κάθε χρόνο προσομοιώσεις διαγωνισμάτων για τις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και για όλο το λύκειο. Ο υποψήφιος θα πρέπει να περιμένει υψηλών απαιτήσεων θέματα, που καλύπτουν όλο το εύρος της ύλης. Εκεί θα βρει από την άλλη και απαντήσεις που τον κατατοπίζουν για το πως να χειριστεί το θέμα.


6. Εκπαιδευτική Κλίμακα

Εδώ βρίσκεται συγκεντρωμένος ένας μεγάλος όγκος θεμάτων που αφορούν στις εξετάσεις: θέματα Ιουνίου, επαναληπτικές, ομογενών κτλ. Ευχερώς οργανωμένη είναι και η ύλη για κάθε διαφορετικό τύπο λυκείου, με όλες τις επίσημες αποφάσεις του υπουργείου. Αρκετά αξιόπιστο όσο και ενημερωμένο έγκυρο site, όχι μόνο για τους υποψηφίους, αλλά και για καθηγητές, με θέματα που αφορούν τη μεταλυκειακή και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


7. Πανελλήνιες Net

Σκοπός του είναι να ενημερώσει σε θέματα που αφορούν στις πανελλήνιες με στατιστικά, το μηχανογραφικό, θέματα εξετάσεων αλλά κι εργαλεία υπολογισμού μορίων. Αποτελεί έναν κατατοπιστικό οδηγό και για τον υποψήφιο που θέλει να είναι ενημερωμένος και για ειδικά ζητήματα όπως ειδικά μαθήματα, αποφάσεις για στρατιωτικές σχολές ΤΕΦΑΑ κ.ο.κ. Συμβουλευτείτε τις Συχνές Ερωτήσεις για να διαμορφώσετε και προσωπική άποψη.


Σημε