
ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η τηλεκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να επιλέξεις το μάθημα και τον καθηγητή που σ' ενδιαφέρει, μέσα από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου ή του χώρου που επιλέγεις εσύ. Δεν ταλαιπωρείσαι με περιττές μετακινήσεις κι έξοδα, ενώ πλέον χάρη στην τεχνολογία υπάρχει η δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης αλλά και διαχείρισης υλικού και διαγωνισμάτων on-line!
ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΑΘΗΜΑ
Αρχαία α΄ γυμνασίου
Τα αρχαία ελληνικά της α΄ γυμνασίου είναι το πρώτο μάθημα αρχαίας ελληνικής γλώσσας με το οποίο έρχονται σε επαφή οι μαθητές από τα σχολικά τους χρόνια.
Το μάθημα διδάσκεται κι εξετάζεται ως "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία". Περιλαμβάνει το βιβλίο "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα" με σύντομα αποσπάσματα στα αρχαία, στα οποία οι μαθητές εξετάζονται σε ερωτήσεις κατανόησης, νοήματος καθώς και σε παρατηρήσεις γραμματικής και συντακτικού πάνω στα κείμενα αυτά. Κάθε ενότητα συνοδεύεται από λεξιλογικούς πίνακες, θεωρία γραμματικής και συντακτικού και ασκήσεις εφαρμογής σε λεξιλογικά, γραμματική και συντακτικό.
Βοηθητικό ρόλο για την αποτελεσματική εξέταση της γραμματικής και του συντακτικού παίζουν και τα βιβλία "Γραμματικη της αρχαίας" του Οικονόμου και το Συντακτικό της αρχαίας της Μπίλλα.
Στην εξέταση του μαθήματος, που τον Ιούνιο θα είναι 3ωρη, περιλαμβάνεται και η Οδύσσεια του Ομήρου. Διδάσκεται από το βιβλίο "Ομηρικά έπη Οδύσσεια" με μεταφρασμένο κείμενο όπου εξετάζονται αποσπάσματα από ραψωδίες με ερωτήσεις κατανόησης, νοήματος και χαρακτηρισμών ή στοιχείων τεχνικής του έπους.
Γλώσσα α΄ γυμνασίου
Η γλώσσα στης α΄ γυμνασίου φέρνει σε επαφή τους μαθητές με την ανάπτυξη λόγου κι έκφρασης, με μεγαλύτερες απαιτήσεις από το δημοτικό.
Το μάθημα διδάσκεται κ εξετάζεται ως "Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία". Περιλαμβάνει το βιβλίο "Νεοελληνική Γλώσσα", το βασικό βιβλίο του μαθήματος που περιλαμβάνει κείμενα, ασκήσεις κατανόησης, λεξιλογικές, γραμματικές και συντακτικές. Κάθε ενότητα είναι θεματική, με ενιαίο θεματικό κέντρο ως προς τα κείμενα και τις εκθέσεις και οι υποενότητες αφορούν στο λεξιλόγιο, την παραγωγή λόγου και τη θεωρία των κειμένων λογοτεχνικών και μη λογοτεχνικών.
Για συμπληρωματικές ασκήσεις με βάση τις θεματικές ενότητες χρησιμοποιείται και το "Τετράδιο Εργασιών", ενώ για τη σύνοψη της Γραμματικής που διδάχθηκε στο δημοτικό χρησιμεύει η "Γραμματική της Νέας Ελληνικής Γλώσσας".
Η διδασκαλία του μαθήματος συμπληρώνεται από το βιβλίο "Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας", χωρισμένο σε θεματικές ενότητες από αποσπάσματα της παραδοσιακής και της σύγχρονης λογοτεχνίας, μεταφρασμένης και μη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μάθημα εξετάζεται τον Ιούνιο σε 3ωρη δοκιμασία που συμπεριλαμβάνει τόσο θέματα Γλώσσας-Έκθεσης όσο και θέματα Λογοτεχνίας.
Αρχαία β΄ γυμνασίου
Τα αρχαία της Β΄ Γυμνασίου εξετάζουν ουσιαστικά της γ΄ κλίσης, το ρόλο των εγκλίσεων στην αρχαία ελληνική γλώσσα ενώ ο τύπος της εξέτασης αφορά σε κείμενα της αρχαίας, λεξιλογικές παρατηρήσεις και θεωρία συντακτικού.
Παράλληλα με τα πρωτότυπα κείμενα διδάσκεται και στην τάξη αυτή η Ιλιάδα του Ομήρου. Οι μαθητές διδάσκονται σε μετάφραση αποσπάσματα ραψωδιών στα οποία εξετάζονται με παρατηρήσεις για χαρακτηρισμούς ηρώων, αναγνώριση ιδεολογικών στοιχείων, περίληψη στίχων και νοηματικές αποδόσεις.
Τον Ιούνιο το μάθημα εξετάζεται σε 3ωρη δοκιμασία υπό τον τίτλο "Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία". Περιλαμβάνει θέματα τόσο από το βιβλίο των αρχαίων αποσπασμάτων όσο και από τον Όμηρο.
Γλώσσα β΄ γυμνασίου
Στη Β΄ γυμνασίου το μάθημα της Γλώσσας εξετάζει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή, εγκλίσεις, τις συζυγίες και τους προσιορισμούς στη νεοελληνική. Τα θέματα των ενοτήτων αφορούν σε κοινωνικά θέματα, την εργασία, την οικογένεια, την ψυχαγωγία και την καθημερινότητα.
Η εξέταση τον Ιούνιο παραμένει 3ωρη υπό τον τίτλο "Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία" και περιλαμβάνει εξεταζόμενα κείμενα από το βιβλίο "Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας" που επιλέγουν οι καθηγητές του μαθήματος από τη διδακτέα ύλη.